HTML

GoodBye Paris

Minden apróságról, ami talán érdekes is lehet. DIY music blog since 2007

Friss topikok

  • GoodBye Paris: hehe. ahogy hallottam Pesten is az volt a recept, hogy a ráadás akár egy rendes koncert hosszúságá... (2016.07.31. 11:48) Goodbye Paris TV: Mudhoney, Snob és Nachthexen
  • GoodBye Paris: @stereomackó: ott a pont, bár ha a d megfordítod a tengelye körül 180 fokkal akkor b kapunk :)) (2015.08.29. 15:55) Elszakadás a B-től
  • KisPetiBaratja: Nagyon jó :) (2014.12.22. 22:40) Klip

Facebook

2014.11.12. 21:28 GoodBye Paris

Static Shock hétvége Londonban I.

P1070020.JPG

Hétvégén végre egy olyan fesztivált rendeztek Európában, ahol egészen menő és friss punk/hc zenekaroké volt a főszerep. Ezek a zenekarok sajnos az európai punk/hc fesztiválok csapásirányába (pl. Groezrock, Fluff fest. stb.) nem igazán férnek bele, vagy ha bele is férnek, akkor olyan apró betűsen, hogy még nagyítóval sem lehet látni őket a fellépők között.Közben az amerikai kontinensen (USA és Kanada) több olyan esemény is van, ahol ilyen zenekarokra épülnek fesztiválok és a videók alapján elég sok embert vonzanak. Persze ott több zenekar van amiből lehet dolgozni, de ez a hétvége most megmutatta, hogy az angoloknál is van már annyi jó zenekar, hogy fel lehet építeni egy négy napos programot, megfűszerezve néhány külföldi csemegével. Így mikor két hete rátaláltam erre az eseményre kis gondolkodás után már vettem is a jegyeket, mert ilyen zenekarokat, "ilyen közel" nem lehet mindennap látni egy hétvége alatt. A fellépők között egyébként több olyan zenekar is lesz aki ebben a hónapban, vagy decemberben ellátogat hozzánk, vagy a környékre érdemes őket csekkolni! (lásd lent hogy pontosan kiket!)
A fesztivál csütörtökön kezdődött amit kihagytam sajnos, de péntektől én is felültem a punk vonatra és vasárnap estig egész hatalmas dózis punk zenét szívtunk magunkba. A Három nap alatt nem volt egyébként olyan zenekar akik unalmasak lettek volna így gyakorlatilag minden zenekar odatapasztott, mikor már a lábamon alig tudtam állni. A fő koncertek London északi részén fekvő T-Chances nevezetű helyen volt megtartva, ami egy hatalmas klub volt, mondjuk az A38 hajónak a fele. Péntek és szombat estére meg is telt szépen, olyan kb. 400-500 emberrel. A pénteki fellépők közül a kanadai S.H.I.T. ütött mellkason. Arra gondoltam, hogy az első számot felveszem az első sorokból, de már a tizedik másodpercnél kimenekültem oldalra. Volt minden, folyt a sör aztán az izzadság. A Disguise dobosát (?) valaki úgy fejbe rúgta véletlenül, hogy a füle majdnem leszakadt, így kicsit véres is volt a tánc. A mellékelt videón látszik is hogy eléggé megküzdök a stabilitással, pedig már a terem közepe körül álltam.

A S.H.I.T. egyébként annyira jól produkálta magát péntek este, hogy a szombat esti after party fellépői közé is berakták így akinek nem volt elég a zúzás az megint zúzhatott. A Hard Skin és a The Repossessed jól el lehetett "lötyögni", aztán jött az est második mellbevágása a Dry Heaves személyében. Ezek a srácok amit letoltak azon én csak ámultam Government Warning rajongóknak erősen ajánlott. Szélvész hőbörgés az egész! Bemutatkozó lemezük elvileg a kanyarban van.

 Épp hogy magunkhoz tértünk jött a harmadik mellbevágás a Criminal Code segítségével. A srácok post-hardcore zenében utaznak és gyakorlatilag egy riff cunamit öntöttek a nyakunkba. Amitől 20 percen keresztül kelletlenül izegtünk, mozogtunk.

 

Az este utolsó fellépője a pesti próbatermet is megmozgató The Love Triangle volt. Az énekes mar addigra elég szépen elkente a szeme alját, de így is profin lenyomtak kb. három számot, majd a klub tulajdonos lehúzta a bulit, mert hogy már túl késő volt (ha jól értettem). Kis hőbörgés volt, de aztán mindenki haza indult.

 Bandák akiket te is elcsíphetsz:
Criminal Code, november 18, Müszi, Budapest,
Give: november 24. Filter Klub, Budapest
Rakta: december 05. Müszi, Budapest

Videók a többi pénteki fellépőkről:

Good Throb (UK)

Violent Reaction (UK)

GIVE (USA)

S.H.I.T. (CAN)

 

 Hard Skin (UK)

 

The Repossessed (UK)

 

Dry Heaves (UK)

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://goodbyeparis.blog.hu/api/trackback/id/tr556891505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása