HTML

GoodBye Paris

Minden apróságról, ami talán érdekes is lehet. DIY music blog since 2007

Friss topikok

  • GoodBye Paris: hehe. ahogy hallottam Pesten is az volt a recept, hogy a ráadás akár egy rendes koncert hosszúságá... (2016.07.31. 11:48) Goodbye Paris TV: Mudhoney, Snob és Nachthexen
  • GoodBye Paris: @stereomackó: ott a pont, bár ha a d megfordítod a tengelye körül 180 fokkal akkor b kapunk :)) (2015.08.29. 15:55) Elszakadás a B-től
  • KisPetiBaratja: Nagyon jó :) (2014.12.22. 22:40) Klip

Facebook

2014.11.24. 21:36 GoodBye Paris

Static Shock hétvége Londonban II.

 

 Szombaton délutáni matiné koncertekkel folytatódott a fesztivál, ahol leginkább a lányoké volt a főszerep. A buli egy Power Lunches nevezetű helyen volt megtartva. Emeleten a büfé, alagsorban meg a koncertterem volt, mely valamivel kisebb lehetett mint mondjuk a Trafik klub. A létszám 100 főre lett limitálva amit el is értünk és erős hering effektus jellemezte a helyet. A klub nagy negatívuma, hogy egyetlen egy koedukált WC-je volt és egész szép sor állt állandóan előtte.A délutáni felhozatalból legjobban a The Splits előadása tetszett (feszesen és egyszerre cukin tolták), akik Finnországból ugortak át a koncert kedvéért. Előzetes ismerkedés alapján tudtam hogy jók lesznek és nem is csalódtam, kicsit pörgősebben adták elő a bandcamp oldalukon is csekkolható számaikat. Érdemes lesz rájuk egyébként odafigyelni, mert második lemezük már a Dirtnap Records-nál fog kijönni hamarosan.

Csütörtökön lépett (amiről lemaradtam) fel a brazil Rakta és valami csoda folytán szombat délután is felbukkantak. Én örültem nekik, kellemes meglepetés volt deathrock/post-punk muzsikájuk. Ha egy-két számukat nem húzták volna el ilyen pszichedelikus részekkel, akkor tökéletes buli is nyomhattak volna. Másba azonban nem tudok belekötni. Ők decemberben érnek Budapestre, hívjátok meg a lányokat egy-egy sörre!

 A délutáni program fő attrakciója a The Number Ones volt, akiről már Mackó, én is, végül tőlünk átvéve a Pitchfork is lelkendezett. A srácok iszonyat másnaposak voltak, mert pénteki napon ők is lent nyomatták a söröket és a pogót a durvább koncerteken. Ennek ellenére tisztességesen eltolták a feszes pop-punk számaikat. Talán ők voltak az egyetlen zenekar a három nap alatt akik kicsit beszéltek a számok között. Játszottak néhány új számot is és mit mondjak elég fülbemászóak, ha a többi is ilyen jó lesz akkor biztos egy erősebb albummal fognak kijönni a srácok.

 A délutáni mulatságnak kb. öt óra körül vége lett aztán vonulhattunk vissza a T-Chanches klubba, ami egy jó 30-40 percre volt a Power Lunches-től busszal. A legerősebb zenekarok most következtek, bár az eddigi fellépők sem voltak gyengék. Sorban jöttek az angol punk-hc szintér jelenleg legmenőbb és egyre ismertebb zenekarai. The Flex nevével már többször is találkoztam, Magyarországon is jártak már, ha jól tudom, de eddig soha nem fordítottam rájuk figyelmet, amit egy erős gyomorrúgással köszöntek meg. Éppen hogy feleszméltem már a DiE ordította le az agyamat. A kopasz énekes nagyon pszichón tolta végig, néha a színpadon, néha a színpad előtt kialakult darálóban. A koncert végére az orrából vagy a szájából a vér is kibuggyant, így végül ez is egy véres buli volt valamennyire.

 

Az angol és a spanyol invázió után jött az amerikai invázió. Dawn of Humans gonosz  punk zenéjét általában elég bizarr módon adja át élőben, nem volt ez máshogy most sem. Az énekes az első számot még ruhában nyomta végig aztán szép lassan megszabadult a ruha darabjaitól és meztelenre vetkőzött. Persze egy-két magára ragasztózott tükör darab és egy fura sapka-szemüveg kombó maradt még rajta, de a koncert végére azt is elhagyta. Zenéjüket itthon hallgatva nálam annyira nem működött, de élőben hengereltek Gyakrabban is játszhatnának Európában.

Aztán koncertjük végeztével, lement a dobos az énekes dobverőket fogott, kibővültek egy énekessel egy szintetizátorossal és egy másik dobossal és máris a színpadon állt a Hank Wood and the Hammerheads. Zenéjükről nekem a Terrible Twos ugrott be, főleg a szintetizátor miatt, de ég és föld a két zenekar között a különbség. Hank-ék ilyen karcos "bazári" punk zenét játszottak a szintetizátornak és a két dobosnak köszönhetően. Jelenleg épp most lövik körbe Magyarországot sajnos hozzánk nem jutottak el.

 Még nagyon sok mindenről lehetne írni, milyen volt az after koncert, milyen volt a zárónap, de inkább nézzétek meg a videókat. Összességében nagyon jó móka volt az egész, tök barátságos hangulattal, mindenki ölelgette egymást... Talán egyetlen komoly atrocitás volt, mikor a DiE énekese már kicsit alkoholos állapotban nekiesett egy ember nagyságú bábunak és azt kezdte el püfölni. A fesztivál ideje alatt a fő buli helyszínén egyébként volt vegan konyha is és koncertek közben lehetett tolni a finom vegan hot-dogokat. Ha lesz jövőre is, akkor érdemes kiruccanni.

Rakta

NO

The Flex

DiE

 

Orden Mundial

Dawn of Humans

The Number Ones

Perspex Flesh

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://goodbyeparis.blog.hu/api/trackback/id/tr96929639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása