HTML

GoodBye Paris

Minden apróságról, ami talán érdekes is lehet. DIY music blog since 2007

Friss topikok

  • GoodBye Paris: hehe. ahogy hallottam Pesten is az volt a recept, hogy a ráadás akár egy rendes koncert hosszúságá... (2016.07.31. 11:48) Goodbye Paris TV: Mudhoney, Snob és Nachthexen
  • GoodBye Paris: @stereomackó: ott a pont, bár ha a d megfordítod a tengelye körül 180 fokkal akkor b kapunk :)) (2015.08.29. 15:55) Elszakadás a B-től
  • KisPetiBaratja: Nagyon jó :) (2014.12.22. 22:40) Klip

Facebook

2015.04.10. 23:49 GoodBye Paris

Philadelphia @ Cukiság lávája

Már elég combos lemaradásban vagyok, de a tegnapi eseményről egy kis szösszenet szavakban és képekben. Szóval útban Washington felé megálltam egy éjszakára Philadelphiában végre megnézni  Colleen Green-t, aki a már sztárokból álló Upset-el turnézik jelenleg. Az esemény a Lava Space nevezetű helyen volt ami eléggé messze volt a centrumtól. Hogy lássak is valamit a városból úgy döntöttem, hogy busszal közelítem meg a helyet, ami így visszagondolva nem volt a legjobb ötlet. Mivel egy eléggé lepukkant környéken kellett leszállni és mint edzett borsodi gyerek egy "hú bazdmeg"-et eleresztettem. De szerencsére nem volt gond, míg elértem a helyre. A Lava Space egy könyvesboltnak néz ki kívülről, de mint az egyik ott dolgozó srác felvilágosított, nem az. A helyi aktivistáknak/közösségnek ad helyet, meg alkalmanként koncerteknek. Ebből kifolyólag bár nem volt, mindenki zacskóban hozta az innivalóját.
A két nagy név elé, két cuki zenekar került még, így az este cukiságból rendesen ki volt maxolva. Kezdett a Free Cake For Every Creature. Az első számuk után azt gondoltam, hogy ez nagyon esetlen lesz, de aztán olyan szomorú twee pop-al melegítették fel a fagyos philadelphiai estét, hogy teljesen elolvadtunk. Csilingelő gitárok, selymes női ének, feszes ütemek, minden megvolt hogy egyből Új Zélandon kössünk ki.
Új Zéland után visszahajóztunk az pop-rock vizén az államokba a Littler segítségével. Ők is helyiek voltak, három lány és egy fiú tagból állt össze a zenekar. A zene az annyira nem maradt meg bennem (persze ennek ellenére jó volt), csak annyi, hogy az énekes úgy nézett ki mint a Best Coast énekese, pár évvel fiatalabban.
Upset sem maradt meg annyira bennem, csak hogy több tag is a zenekarból azért már letett valamit az asztalra. Amit csinálnak a hallottak alapján elég sablonosnak tűnt, egy-két szám volt az amire úgy csettintett az ember hogy ez most jó volt. A zenekaron szerintem sokat dob hogy ott basszerozik az egyik Slutever-es lány. Ő végig izgett mozgott, mosolygott, a többiek savanyúnak tűntek.

p1070217.JPG


A sablonosság (vagy már a rutin) Colleen Green-en is érződött, de persze a cukiság rögtön előjött, amikor nem találta a gitárját és fel alá szaladgált a félhomályos teremben koncertje előtt. A klasszikus felállásban lépett fel a dobgépével ami különös bájt ad a zenéjének, plusz a koncertnek is amikor nem találja egyből, vagy a kezén számolja ki a masináján, hogy hányat kell léptetni a megfelelő dalig. Következő európai körútján egyébként egy ex-Vivien Girls lány fogja kísérni dobon, amivel biztos combosabban fognak szólni szelíd számai.

dsc_0063.JPG

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://goodbyeparis.blog.hu/api/trackback/id/tr447357316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása