HTML

GoodBye Paris

Minden apróságról, ami talán érdekes is lehet. DIY music blog since 2007

Friss topikok

  • GoodBye Paris: hehe. ahogy hallottam Pesten is az volt a recept, hogy a ráadás akár egy rendes koncert hosszúságá... (2016.07.31. 11:48) Goodbye Paris TV: Mudhoney, Snob és Nachthexen
  • GoodBye Paris: @stereomackó: ott a pont, bár ha a d megfordítod a tengelye körül 180 fokkal akkor b kapunk :)) (2015.08.29. 15:55) Elszakadás a B-től
  • KisPetiBaratja: Nagyon jó :) (2014.12.22. 22:40) Klip

Facebook

2015.05.21. 19:30 GoodBye Paris

Whirr, Adventures és a skandináv vendégek @ Baby's All Right

A fenti koncert sem tegnap volt, de megpróbálom összeszedni gondolataimat. A koncert nyolcra volt hirdetve, nyolcra meg is jelentem a helyen. Parázni már nem kellett a jeggyel, mert jó előre megvettem itthon, a helyszínen már nem árultak jegyet, mivel mind elkelt. A klub maga az elég jó volt, előtérben ilyen leülős kávézós helység volt egy pulttal. A pult mögötti fal egybenyitható volt ami mögött a 280 főt befogadó koncertterem helyezkedett el (ki volt írva!). Volt még egy másik helyiség is a klubban, szintén egy pulttal és asztalokkal székekkel. Amikor megérkeztem akkor derült ki számomra, hogy lesz egy skandináv vendég is a Makthaverskan személyében. Ennek az elején nem örültem, mert már egyszer végig szenvedtem programjukat a Creepy Teepee fesztiválon. Aztán ahogy elkezdték a csilingelő, mélabús pop zenéjüket, egyből változott a véleményem. Vagy ők fejlődtek sokat, vagy én voltam idióta korábban. A lényeg a lényeg hogy tök jó koncertet adtak.

 Utánuk jött a jelenleg legizgalmasabb tini banda az Adventures. A koncert jó volt összességében, mert szinte az összes dalukat eljátszották a nem rég megjelent lemezükről. Ennek ellenére az maradt meg bennem, hogy jó-jó, de valami hiányzott a koncertből. Talán az hogy a közönség nem igazán mozdult meg, mindenki csak bólogatott. Valahogy nem volt meg az összhang a dalok és a közönség között. A zenekar egyébként nagyon profin játszott, semmi hibázás, tötyörgés nem volt. Feszesen letolták az egész szettet.

 A Whirr viszont nagyon rá akarta hangolni a közönséget a bulira, amit kicsit túl is toltak. Füstgéppel telefújták a termet, fényeket vagy lekapcsoltatták, vagy sötétre állítatták. Aztán amikor már az orrunkig sem láttunk, belecsaptak a zúzásba. A nagy zúzás kb. 10 másodpercig tartott, mivel a nagy füst miatt beindult a tűzjelző, ami automatikusan lekapcsolta az áramot a klubban, a zenekar helyett meg a tűzjelző kezdett bele a zúzásba, jó hangosan. Elsőre egyébként le sem esett hogy az a idegesítő vijjogás a tűzjelző, azt hittem hogy valami idióta szórakozik. A koncert kb. 10-15 perces szünet után folytatódott, miután a füst kiszállt a teremből. Szívesen bekiabáltam volna, hogy best intro ever! mert hát ez az volt. Ezek után a füstgépet nem erőltették a srácok, de nem is hiányzott. A koncert tökéletes volt ilyen számokkal nem lehet hibázni. A korábbi felvetésem pedig csak megerősítést nyert, hogy a Whirr olyan mint a Deftones, csak hagyd el a sipítozást, meg a nu-metalkodást és megkapod a Whirr zenéjét.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://goodbyeparis.blog.hu/api/trackback/id/tr367480504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása