HTML

GoodBye Paris

Minden apróságról, ami talán érdekes is lehet. DIY music blog since 2007

Friss topikok

  • KisPetiBaratja: Nagyon jó :) (2014.12.22. 22:40) Klip
  • GoodBye Paris: hatalmas szerencséd van :)) (2014.10.07. 21:49) Weed Hounds
  • GoodBye Paris: úgy legyen! vagy ne? nehéz kérdés :) (2013.12.08. 09:03) New York City Punk

Facebook

2015.05.01. 14:31 GoodBye Paris

Gratula!

 

Megvan a nyertes: Benkő Ádám.
Gratulálok neki és köszi mindenkinek a játékot!

Szólj hozzá!


2015.04.23. 18:14 GoodBye Paris

Nyerd meg az új Sheer Mag lemezt!

dsc_0132.JPG

Amihez csak annyit kell tenned hogy válaszolsz, egy nagyon rafinált kérdésre. A lemez még nagyon friss, 4 órával a gyártás után vásároltam szombaton és csak 2 db. van belőle az országban, sőt lehet egész Európában!! Az egyik az marad nálam, szóval nem azért dobom be a közösbe mert szar. Az olvasóknak/idetévedőknek ajándék Amcsiból!

Kérdés:

Melyik fesztiválon lehetett megvásárolni ezt a lemezt először?

A) Sziget fesztivál
B) Damaged City fesztivál
C) New York's Alright fesztivál

Sorsolás dátuma: 2015.05.01
Megfejtéseket ide kérem: kisgab kukac vipmail pont hu

Szólj hozzá!


2015.04.18. 21:13 GoodBye Paris

New York's Alright fesztivál 1. nap

Tegnap elindult a New York's Alright fesztivál is, ami a jelek szerint az utolsó. Konkrétan nem nevezném fesztiválnak, mert több klubban, több zenekar lép fel majdnem egyszerre és külön-külön jegyet kell venni mindegyikre. Ez végül is a zenekaroknak jó pénz szempontjából, mert ha az ember megakarja nézni a matinét, az esti koncertet és a az after party-t akkor szépen csengetni kell a dollárokat minden eseményre. Ennek fényében (meg az after party-in lévő zenekarok nem is nagyon győztek meg) csak a fő eseményre mentem el tegnap, amit a Le Poisson Rouge nevezetű helyen volt Manhattan szívében. Ez a hely egy kb. A38 színvonalú klubként lehet leírni, hatalmas színpaddal és tánctérrel. Nem volt teltház szerintem olyan 500-an lehettünk és így is szellősen voltunk. Kicsit furán néztek ki a punkok ezen az elitnek nevezhető helyen. Jah jut eszembe, hogy ennyi szegecses, felvarrós kabátot, még nem láttam egyszerre egy helyen. Nem is csodálkozom így már azon, hogy az egyik áruház lánc ráharapott az ilyen punk szerkók eladására.

Szólj hozzá!


2015.04.17. 19:02 GoodBye Paris

S.H.I.T. @ The Acheron, New York

A tegnapi nap megvolt a New York's Alright fesztivál felvezető éjszakája. A koncertre minden jegy elkelt, így elég sokan összegyültünk a kb. 200 fős klubban. Fellépett a RAID ami elég felejthető produkciót nyomott, az énekes úgy nézett ki mint Stigma a Madball-ból. Utánuk jött a Party Plates, nos ők is felejthetők lettek volna, de az énekes tett ellene. Az elején eltűnt az elsősorban néha fel-fel bukkant aztán az egyik ilyen felbukkanás után látszódott hogy csupa vér az arca, de ez annyira nem zavartatta. Közben még ilyen beteg arckifejezéseket is vágott, szóval valami szert nagyon beüthetett nála. VAASKA jött utánuk ők annyira nem tudtak meggyőzni így kimentem kicsit levegőzni.
AJAX kiesett az estéről, szóval jött a S.H.I.T. Hatalmas megőrülés nem volt pusztító punk zenéjükre, mint Londonban de így is megtették amit meg kellett. A lendületnek egy gitár probléma szabott gátat, de utána már nem sokáig muzsikáltak. Volt egy meglepetés zenekar (KRÖMOSOM) is a végére. Akik nagyon hangosak voltak, a gitárosnak iszonyúan fel volt tekerve a cucca és valami olyan fülsértőre torzítva, hogy fognom kellett a fülemet, pedig hátul álltam. Sokáig nem is bírtam így haza jöttem. Ilyen se történik meg velem minden nap.

Szólj hozzá!


2015.04.16. 18:43 GoodBye Paris

Szeletelő punkok

Tegnap megint alámerültem a new york-i punk underground bugyrába és elég szokatlan párosítással hozott össze a sors. Persze nem véletlenül keveredtem oda, mert az este már az elő-elő New York's Alright fesztivál bevezetője volt. A buli a Nothing Changes nevezetű helyen volt, ami gyakorlatilag egy emeletes ház pincéjében van a Bowery metró megállótól egy köpésre. A pince jellegből kifolyólag erős doh szag terjengett a helyen, világítás nem sok volt, a füstgépet ment ezerrel, így remek félhomályban várhattuk a koncertet, miközben a New York's Alright főszervezője pakolgatta a 80-as évekbeli csaj punk zenekarok számait.

Szólj hozzá!


2015.04.11. 18:43 GoodBye Paris

Damage City fesztivál @ Washington 1. nap

jpg.JPG
Hamar eljött ez is és már hamar le is ment az első nap. A fesztivál fő helyszíne a St. Stephen templom, ami már a '80-as, '90-es évek óta alap underground helynek számít itt, ha jól vettem ki. Dolgos napokon rendes templomként funkciónál és például meleg közösségeknek is helyet biztosít a vallás gyakorlására. Magyarországon az ilyen szerintem elképzelhetetlen lenne.

Szólj hozzá!


2015.04.10. 23:49 GoodBye Paris

Philadelphia @ Cukiság lávája

Már elég combos lemaradásban vagyok, de a tegnapi eseményről egy kis szösszenet szavakban és képekben. Szóval útban Washington felé megálltam egy éjszakára Philadelphiában végre megnézni  Colleen Green-t, aki a már sztárokból álló Upset-el turnézik jelenleg. Az esemény a Lava Space nevezetű helyen volt ami eléggé messze volt a centrumtól. Hogy lássak is valamit a városból úgy döntöttem, hogy busszal közelítem meg a helyet, ami így visszagondolva nem volt a legjobb ötlet. Mivel egy eléggé lepukkant környéken kellett leszállni és mint edzett borsodi gyerek egy "hú bazdmeg"-et eleresztettem. De szerencsére nem volt gond, míg elértem a helyre. A Lava Space egy könyvesboltnak néz ki kívülről, de mint az egyik ott dolgozó srác felvilágosított, nem az. A helyi aktivistáknak/közösségnek ad helyet, meg alkalmanként koncerteknek. Ebből kifolyólag bár nem volt, mindenki zacskóban hozta az innivalóját.
A két nagy név elé, két cuki zenekar került még, így az este cukiságból rendesen ki volt maxolva. Kezdett a Free Cake For Every Creature. Az első számuk után azt gondoltam, hogy ez nagyon esetlen lesz, de aztán olyan szomorú twee pop-al melegítették fel a fagyos philadelphiai estét, hogy teljesen elolvadtunk. Csilingelő gitárok, selymes női ének, feszes ütemek, minden megvolt hogy egyből Új Zélandon kössünk ki.
Új Zéland után visszahajóztunk az pop-rock vizén az államokba a Littler segítségével. Ők is helyiek voltak, három lány és egy fiú tagból állt össze a zenekar. A zene az annyira nem maradt meg bennem (persze ennek ellenére jó volt), csak annyi, hogy az énekes úgy nézett ki mint a Best Coast énekese, pár évvel fiatalabban.
Upset sem maradt meg annyira bennem, csak hogy több tag is a zenekarból azért már letett valamit az asztalra. Amit csinálnak a hallottak alapján elég sablonosnak tűnt, egy-két szám volt az amire úgy csettintett az ember hogy ez most jó volt. A zenekaron szerintem sokat dob hogy ott basszerozik az egyik Slutever-es lány. Ő végig izgett mozgott, mosolygott, a többiek savanyúnak tűntek.

p1070217.JPG


A sablonosság (vagy már a rutin) Colleen Green-en is érződött, de persze a cukiság rögtön előjött, amikor nem találta a gitárját és fel alá szaladgált a félhomályos teremben koncertje előtt. A klasszikus felállásban lépett fel a dobgépével ami különös bájt ad a zenéjének, plusz a koncertnek is amikor nem találja egyből, vagy a kezén számolja ki a masináján, hogy hányat kell léptetni a megfelelő dalig. Következő európai körútján egyébként egy ex-Vivien Girls lány fogja kísérni dobon, amivel biztos combosabban fognak szólni szelíd számai.

dsc_0063.JPG

Szólj hozzá!