HTML

GoodBye Paris

Minden apróságról, ami talán érdekes is lehet. DIY music blog since 2007

Friss topikok

  • KisPetiBaratja: Nagyon jó :) (2014.12.22. 22:40) Klip
  • GoodBye Paris: hatalmas szerencséd van :)) (2014.10.07. 21:49) Weed Hounds
  • GoodBye Paris: úgy legyen! vagy ne? nehéz kérdés :) (2013.12.08. 09:03) New York City Punk

Facebook

2015.05.21. 19:30 GoodBye Paris

Whirr, Adventures és a skandináv vendégek @ Baby's All Right

A fenti koncert sem tegnap volt, de megpróbálom összeszedni gondolataimat. A koncert nyolcra volt hirdetve, nyolcra meg is jelentem a helyen. Parázni már nem kellett a jeggyel, mert jó előre megvettem itthon, a helyszínen már nem árultak jegyet, mivel mind elkelt. A klub maga az elég jó volt, előtérben ilyen leülős kávézós helység volt egy pulttal. A pult mögötti fal egybenyitható volt ami mögött a 280 főt befogadó koncertterem helyezkedett el (ki volt írva!). Volt még egy másik helyiség is a klubban, szintén egy pulttal és asztalokkal székekkel. Amikor megérkeztem akkor derült ki számomra, hogy lesz egy skandináv vendég is a Makthaverskan személyében. Ennek az elején nem örültem, mert már egyszer végig szenvedtem programjukat a Creepy Teepee fesztiválon. Aztán ahogy elkezdték a csilingelő, mélabús pop zenéjüket, egyből változott a véleményem. Vagy ők fejlődtek sokat, vagy én voltam idióta korábban. A lényeg a lényeg hogy tök jó koncertet adtak.

 Utánuk jött a jelenleg legizgalmasabb tini banda az Adventures. A koncert jó volt összességében, mert szinte az összes dalukat eljátszották a nem rég megjelent lemezükről. Ennek ellenére az maradt meg bennem, hogy jó-jó, de valami hiányzott a koncertből. Talán az hogy a közönség nem igazán mozdult meg, mindenki csak bólogatott. Valahogy nem volt meg az összhang a dalok és a közönség között. A zenekar egyébként nagyon profin játszott, semmi hibázás, tötyörgés nem volt. Feszesen letolták az egész szettet.

 A Whirr viszont nagyon rá akarta hangolni a közönséget a bulira, amit kicsit túl is toltak. Füstgéppel telefújták a termet, fényeket vagy lekapcsoltatták, vagy sötétre állítatták. Aztán amikor már az orrunkig sem láttunk, belecsaptak a zúzásba. A nagy zúzás kb. 10 másodpercig tartott, mivel a nagy füst miatt beindult a tűzjelző, ami automatikusan lekapcsolta az áramot a klubban, a zenekar helyett meg a tűzjelző kezdett bele a zúzásba, jó hangosan. Elsőre egyébként le sem esett hogy az a idegesítő vijjogás a tűzjelző, azt hittem hogy valami idióta szórakozik. A koncert kb. 10-15 perces szünet után folytatódott, miután a füst kiszállt a teremből. Szívesen bekiabáltam volna, hogy best intro ever! mert hát ez az volt. Ezek után a füstgépet nem erőltették a srácok, de nem is hiányzott. A koncert tökéletes volt ilyen számokkal nem lehet hibázni. A korábbi felvetésem pedig csak megerősítést nyert, hogy a Whirr olyan mint a Deftones, csak hagyd el a sipítozást, meg a nu-metalkodást és megkapod a Whirr zenéjét.

Szólj hozzá!


2015.05.10. 20:12 GoodBye Paris

Nóta

Ha ma csak egy király számot akarsz hallani, akkor hallgasd meg a Negative Scanner lenti nótáját. Első(?) nagylemezük júliusban fog megjelenni, hogy nagy durranás lesz-e majd kiderül.

Élőben meg így néznek ki:

Szólj hozzá!


2015.05.01. 14:31 GoodBye Paris

Gratula!

 

Megvan a nyertes: Benkő Ádám.
Gratulálok neki és köszi mindenkinek a játékot!

Szólj hozzá!


2015.04.23. 18:14 GoodBye Paris

Nyerd meg az új Sheer Mag lemezt!

dsc_0132.JPG

Amihez csak annyit kell tenned hogy válaszolsz, egy nagyon rafinált kérdésre. A lemez még nagyon friss, 4 órával a gyártás után vásároltam szombaton és csak 2 db. van belőle az országban, sőt lehet egész Európában!! Az egyik az marad nálam, szóval nem azért dobom be a közösbe mert szar. Az olvasóknak/idetévedőknek ajándék Amcsiból!

Kérdés:

Melyik fesztiválon lehetett megvásárolni ezt a lemezt először?

A) Sziget fesztivál
B) Damaged City fesztivál
C) New York's Alright fesztivál

Sorsolás dátuma: 2015.05.01
Megfejtéseket ide kérem: kisgab kukac vipmail pont hu

Szólj hozzá!


2015.04.18. 21:13 GoodBye Paris

New York's Alright fesztivál 1. nap

Tegnap elindult a New York's Alright fesztivál is, ami a jelek szerint az utolsó. Konkrétan nem nevezném fesztiválnak, mert több klubban, több zenekar lép fel majdnem egyszerre és külön-külön jegyet kell venni mindegyikre. Ez végül is a zenekaroknak jó pénz szempontjából, mert ha az ember megakarja nézni a matinét, az esti koncertet és a az after party-t akkor szépen csengetni kell a dollárokat minden eseményre. Ennek fényében (meg az after party-in lévő zenekarok nem is nagyon győztek meg) csak a fő eseményre mentem el tegnap, amit a Le Poisson Rouge nevezetű helyen volt Manhattan szívében. Ez a hely egy kb. A38 színvonalú klubként lehet leírni, hatalmas színpaddal és tánctérrel. Nem volt teltház szerintem olyan 500-an lehettünk és így is szellősen voltunk. Kicsit furán néztek ki a punkok ezen az elitnek nevezhető helyen. Jah jut eszembe, hogy ennyi szegecses, felvarrós kabátot, még nem láttam egyszerre egy helyen. Nem is csodálkozom így már azon, hogy az egyik áruház lánc ráharapott az ilyen punk szerkók eladására.

Szólj hozzá!


2015.04.17. 19:02 GoodBye Paris

S.H.I.T. @ The Acheron, New York

A tegnapi nap megvolt a New York's Alright fesztivál felvezető éjszakája. A koncertre minden jegy elkelt, így elég sokan összegyültünk a kb. 200 fős klubban. Fellépett a RAID ami elég felejthető produkciót nyomott, az énekes úgy nézett ki mint Stigma a Madball-ból. Utánuk jött a Party Plates, nos ők is felejthetők lettek volna, de az énekes tett ellene. Az elején eltűnt az elsősorban néha fel-fel bukkant aztán az egyik ilyen felbukkanás után látszódott hogy csupa vér az arca, de ez annyira nem zavartatta. Közben még ilyen beteg arckifejezéseket is vágott, szóval valami szert nagyon beüthetett nála. VAASKA jött utánuk ők annyira nem tudtak meggyőzni így kimentem kicsit levegőzni.
AJAX kiesett az estéről, szóval jött a S.H.I.T. Hatalmas megőrülés nem volt pusztító punk zenéjükre, mint Londonban de így is megtették amit meg kellett. A lendületnek egy gitár probléma szabott gátat, de utána már nem sokáig muzsikáltak. Volt egy meglepetés zenekar (KRÖMOSOM) is a végére. Akik nagyon hangosak voltak, a gitárosnak iszonyúan fel volt tekerve a cucca és valami olyan fülsértőre torzítva, hogy fognom kellett a fülemet, pedig hátul álltam. Sokáig nem is bírtam így haza jöttem. Ilyen se történik meg velem minden nap.

Szólj hozzá!


2015.04.16. 18:43 GoodBye Paris

Szeletelő punkok

Tegnap megint alámerültem a new york-i punk underground bugyrába és elég szokatlan párosítással hozott össze a sors. Persze nem véletlenül keveredtem oda, mert az este már az elő-elő New York's Alright fesztivál bevezetője volt. A buli a Nothing Changes nevezetű helyen volt, ami gyakorlatilag egy emeletes ház pincéjében van a Bowery metró megállótól egy köpésre. A pince jellegből kifolyólag erős doh szag terjengett a helyen, világítás nem sok volt, a füstgépet ment ezerrel, így remek félhomályban várhattuk a koncertet, miközben a New York's Alright főszervezője pakolgatta a 80-as évekbeli csaj punk zenekarok számait.

Szólj hozzá!