HTML

GoodBye Paris

Minden apróságról, ami talán érdekes is lehet. DIY music blog since 2007

Friss topikok

  • GoodBye Paris: hehe. ahogy hallottam Pesten is az volt a recept, hogy a ráadás akár egy rendes koncert hosszúságá... (2016.07.31. 11:48) Goodbye Paris TV: Mudhoney, Snob és Nachthexen
  • GoodBye Paris: @stereomackó: ott a pont, bár ha a d megfordítod a tengelye körül 180 fokkal akkor b kapunk :)) (2015.08.29. 15:55) Elszakadás a B-től
  • KisPetiBaratja: Nagyon jó :) (2014.12.22. 22:40) Klip

Facebook

2016.08.26. 07:18 GoodBye Paris

Egyszerű mint az 1x1

A kicsit Habsburg-os nevű Andrea tökéletes példája,  hogy hogy kell egy igazi pop dalt és videót összehozni.  Fogj egy egyszerű dallamot egy könnyen megjegyezhető szöveget. Majd csinálj hozzá egy olcsó egyszerű és mégis cuki klipet.

Andrea biztos kitűnő volt a pop iskolájában. 

Szólj hozzá!


2016.08.21. 22:45 GoodBye Paris

Semmi 2

a2853012992_10.jpgKép: Empty Beings bandcamp

Nehéz időket élünk, mert az van hogy tényleg olyan zenekarokba futok mostanság akikről nincs semmi a neten. Az Empty Beings második anyaga 17-én jött ki és annyira jó hogy első hallgatás után be is vásároltam belőlük bandcamp-en. Zene az kicsit ismerős a White Lung-ból (főleg a 2015-ös demo-ban érződik), de lehet már csak én hallucinálom bele.

Szólj hozzá!


2016.08.07. 22:13 GoodBye Paris

A semmiről is kell írni, hogy ne legyen többé semmi

0007943406_10.jpgKép: Dark Tunnels bandcamp

Erről a zenekarról gyakorlatilag semmi információ nem található a Google szerint az interneten bandcamp oldalukon kívül. Mégis kidobta az orosz "facebook" lejátszó vasalás közben. Én meg majdnem eldobtam  a vasalót, hogy mi a fene szól már megint. Bemutatkozó (?) lemezük augusztus 5-én látott napvilágot, ha valakinek el kellene magyaráznom hogy milyen zenét is játszanak, akkor azt mondanám, hogy a korai Merchandise keresztezve lett egy kis korai Crocodiles-el.
Év lemeze gyanús.

Szólj hozzá!


2016.07.31. 11:59 GoodBye Paris

Bréking!!!

a0471610419_10.jpgKép: Sculpture Club bandcamp

 Robert Smith titokban megfiatalodott és beszállt a Sculpture Club nevezetű new wave post-punk zenekarba. Bemutatkozó lemezük már májustól elérhető a bandcamp-en. Remélem az őszi The Cure koncert helyett ezzel a zenekarral lép fel inkább.

 

Szólj hozzá!


2016.07.30. 21:26 GoodBye Paris

Goodbye Paris TV: Mudhoney, Snob és Nachthexen

Az utóbbi két nap elég combos volt zenei kínálatban. Kameráinknak viszont ez nem jelentett akadályt. Szóval aki lemaradt volna a Mudhoney-ról, mert elment a Snob és Nachthexen koncertekre, vagy fordítva, vagy csak szart az egészbe bele, vagy csak.. stb, azoknak itt egy kis ízelítő.
A Mudhoney az elég döcögős volt, folyamatosan az járt az agyamba hogy hány ezredjére játszhatják ezeket a  klasszikus számokat és ettől olyan műanyagnak hatott az egész. + a road odaadja, elveszi a gitárt az nem grunge. Viszont voltak olyan pillanatok is amikor azt éreztem, hogy nah pont ilyen volt a grunge a csúcsidőszakában.
A Snob az kicsit nehezen fogott meg, de a végére jöttek a fogós számok és kezdtem sajnálni, hogy két éve lecsúsztam róluk.
Nachthexen elejét elbeszélgettük, de mikor beléptünk a terembe a cukiság markolta meg a torkunkat és a végégig nem engedett minket lélegezni. Aki kihagyta az sajnálhatja ennél cukibb koncert már nem lesz a nyáron.

 Nachthexen

Snob

Mudhoney

2 komment


2016.07.20. 22:29 GoodBye Paris

Itt van már megint ez a szemét plakátkampány a Chook Race-re

FERTŐ!! Erre közpénzt pazarolnak emberek!!

asos7.jpg
asos5.jpg

 asos6.jpg

 

Szólj hozzá!


2016.07.12. 22:08 GoodBye Paris

Creepy Teepee 2k16

Megint eltelt egy év és megint elszaladt a három nap. Idén a fesztivál picit megújult mégpedig úgy hogy pár utcával odébb költözött egy új helyszínre. Szerencsére ezen a helyszínen is volt egy park a fesztivál bejáratával szemben. Egyesek szerint ez a park kétszer nagyobb volt mint az előző, mások szerint csak másfélszer volt nagyobb. A lényegen nem változtatott hogy remekül lehetett pihenni ott két koncert között.
Fesztivál továbbra is megtartotta a két színpados jellegét, viszont sokan úgy vélekedtek, hogy a beltéri színpadnak helyet adó épület kicsi volt. Sokan ezt akkor érezhették, amikor elkezdődtek az after koncert sorozatok. Terem ilyenkor csordultig megtelt emberrel és hogy nehezebben lehessen levegőt venni a teremben a szervezők füstgépek segítségével telenyomtak füsttel.
Egyesek szerint idén nagyon rossz volt a vega/vegan kaja kínálat, mások úgy vélekedtek hogy tökéletes és többször is repetáztak belőle. Sokan egyetértettek azzal, hogy a sütiket áruló részlegnek nagyon finomak a termékeik.
A világ egyes országaiból érkező, de különösképpen a magyar látogatók többsége egyetértett azzal hogy a fesztivál fellépői között ott volt a következő Grimes, M.I.A, vagy esetleg Rihanna. A jelenlevő magyarok többségének még az is megadatott, hogy ezekkel a jövő csillagaival reggelizhessen. Egyeseknek viszont ez nem adathatott meg, csak ez a remek fesztivál, aminek idei fontos alapelvei: NO BORDERS! NO GENDERS! REFUGGES ARE WELCOME!

Szólj hozzá!