HTML

GoodBye Paris

Minden apróságról, ami talán érdekes is lehet. DIY music blog since 2007

Friss topikok

  • GoodBye Paris: hehe. ahogy hallottam Pesten is az volt a recept, hogy a ráadás akár egy rendes koncert hosszúságá... (2016.07.31. 11:48) Goodbye Paris TV: Mudhoney, Snob és Nachthexen
  • GoodBye Paris: @stereomackó: ott a pont, bár ha a d megfordítod a tengelye körül 180 fokkal akkor b kapunk :)) (2015.08.29. 15:55) Elszakadás a B-től
  • KisPetiBaratja: Nagyon jó :) (2014.12.22. 22:40) Klip

Facebook

2017.01.22. 18:09 GoodBye Paris

Véletlen?

0008962099_10.jpg
Kép: Haircut bandcamp

Ma lecsapattam a sérót egész rövidre és mi jön szembe az internet sztrádáján? Hát a Haircut névre hallgató charlottesville-i zenekar 2016-os demo-ja. Véletlen? Aligha.

Szólj hozzá!


2017.01.14. 10:31 GoodBye Paris

Csak mondom

hogy a legviccesebb nevű kiadó (Urinal Cake Records) fogja megjelentetni Stef Chura bemutatkozó lemezét január 27-én. Legyetek résen.

Szólj hozzá!


2016.12.29. 14:29 GoodBye Paris

TOP dolgok 2016-ban

A hagyományoktól eltérően decemberben zárunk, mert már jövő héten 1000-el menni fog a munka.

TOP zenék sorrend nélkül, amik sokat mentek:

Empty Beings - Confront the living

 Crown Court - Capital Offence

The Cowboys - ST

 Big Man - Habitual contempt

 Denim & Leather - II - 7 inch

 

 Liquids - Heart beats true

Rik - Baked transformer

 TOP koncertek

Idén nem volt szervezés, pedig nem sokon múlott hogy legyen egy Terry Malts, vagy Tacocat
Ennek ellenére elég erős volt ez az év is. Sorrend itt sincs igazán:

Liima @ Beaches Brew festival, Marina di Ravenna
Ty Segal & The Muggers @ Beaches Brew festival, Marina di Ravenna
Nachthexen @ DRRPNC, Budapest
Alex Cameron @ Creepy Teepee festival, Kutna Hora
Nadia Tehran @ Creepy Teepee Festival, Kutna Hora
Sauna Youth @ Static Shock Weekend, London
Diät @ Static Shock Weekend, London
Iron Lung @ Static Shock Weekend, London
Uranium Club @ Trafik Klub, Budapest

Szólj hozzá!


2016.11.27. 13:09 GoodBye Paris

Static Shock Weekend a NER-en kívül

Sok olvasói levelet, megkeresést kaptunk, hogy mikor lesz leközölve Szegecs ügynök további jelentése a Static Shock Weekend-ről. A helyzet az hogy az első cikk élesítése után egy órával, már a NER emberei kopogtattak a szerkesztőség ajtaján és lefoglaltak minden jelentést. Erről természetesen a ballib média hallgatott, de már megszoktuk.
Szerencsére a jelentés videó mellékleteit jó előre fellőttük a netre, onnan mint tudjuk még Isten se szedi le. Így leközöljük néhányukat, mert mi is - úgy mint a Sex Pistols menedzserének fia - csak előrenézünk!

Szólj hozzá!


2016.11.22. 20:19 GoodBye Paris

Goodbye Paris TV: Uranium Club

Nagyon rendben volt az előadás.

Szólj hozzá!


2016.11.20. 20:57 GoodBye Paris

Goodbye Paris TV: post szovjet rap és chicago-i punk

A mai adásban van post szovjet rap és egy cuki chicago-i zenekar akikről én már értekeztem a blogon. Volt olyan szerencsénk elcsípni őket az első eu turnéjukon.
Az adásban szereplő két zenekar mintha két külön halmaz lenne, de van közös metszet/kapocs a két előadó között. Tommy Cash-t először a Creepy Teepee fesztiválon láttam, a Negative Scanner meg Creepy Teepee arcok által üzemeltetett klubban lépet fel. Tanulság hogy kicsi a világ.

TOMM¥ €A$H 

Negative Scanner

Szólj hozzá!


2016.11.12. 16:33 GoodBye Paris

Static Shock Weekend a NER-en kívül

Titkos jelentés került a kezünkbe a NER III/III osztályának külföldi kulturális megfigyelő csoportjától. Ezt most csak itt először láthatja a világ!

 1.rész

Szegecs ügynök– összefoglaló jelentés, 2016.11.03. (78.)

Európától és így a NER-től tavasszal elszakadó apró brit szigeten 2016.11.03 és 2016.11.06 között punk és hardcore eseményt tartottak. NER függöny mögé kijuttatott ügynökként személyi és kulturális felderítést végeztem. Az esemény kezdő napján (2016.11.03), megfigyelésre és feltérképezésre nem sok lehetőségem volt, mivel Ryanair társaság Budapest-London között közlekedő járata későn érkezett a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre, így késői indulás miatt szabotálták az időbeni megérkezésemet.
Londoni központba történő megérkezésem után eligazításra jelentkeztem, eligazítás után elindultam London külvárosának legnagyobb NO GO zónájában található DIY Space For London szórakozóhelyre.
Az egységbe csak tagságival lehetett belépni, ezért egy állcanév megadása után tudtam csak bejelentkezni. A szórakozóhely fel volt szerelve egy lemezbolttal, egy nagyobb előtérrel, ahol italokat is mértek, valamint 150-200 főt befogató koncerthelyiséggel.
Megérkezésemkor mintegy 50 fős, értelmiségiekből álló csoport tartózkodott az előtérben, ahol békésen beszélgettek. A TV Crime együttes utolsó számát pedig olyan 150 fő tekintette meg. Az este utolsó előtti zenekara Glasgow egyik legizgalmasabb punk zenekara az Anxiety volt. Zenéjükben a Sonic Youth és Butthole Surfers jegyek keverednek, amit még az énekes deviáns üvöltözése, arcfestése és rövidnadrág bőrkabát kombója égetett az egybegyűlt 200 ember retinájába. A közönség a koncert alatt nem balhézott, de voltak olyan számok ami alatt volt lökdösődés és egymás nyakába ugrálás. Vizuális bizonyíték mellékelve.

Az estét a helyi kedvenc The Love Triangle zárta. Garázs rock és punk jegyeket hordozó zenéjükre a terem teljesen megtelt, egyes számaik közben a fiatalok többször is nagy táncba és lökdösődésbe kezdtek, de volt olyan személy is aki már a sörét nem akarta meginni, így az elsősorban lévő fiatalok nyakába öntötte, heves tánc közepette.

 

Az információ forrása megbízható; tartalma ellenőrzött.

Intézkedések:

- az operatív intézkedési tervben meghatározottak szerint folytatják az intézkedéseket;

- repülésügyi hatóság tájékoztatása a Budapest-London járat késéséről

- tájékoztatják a NER III/I Csoportfőnökséget.

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivalsztori