HTML

GoodBye Paris

Minden apróságról, ami talán érdekes is lehet. DIY music blog since 2007

Friss topikok

  • GoodBye Paris: hehe. ahogy hallottam Pesten is az volt a recept, hogy a ráadás akár egy rendes koncert hosszúságá... (2016.07.31. 11:48) Goodbye Paris TV: Mudhoney, Snob és Nachthexen
  • GoodBye Paris: @stereomackó: ott a pont, bár ha a d megfordítod a tengelye körül 180 fokkal akkor b kapunk :)) (2015.08.29. 15:55) Elszakadás a B-től
  • KisPetiBaratja: Nagyon jó :) (2014.12.22. 22:40) Klip

Facebook

2010.08.05. 19:32 GoodBye Paris

Mamutok Kassán



Kassán az utóbbi időkben kezdenek elszaporodni a jobbnál jobb könnyűzenei programok és ha ez így folytatódik akkor asszem gyakori vendég leszek a városban. 2013-ban Európa egyik kulturális fővárosa is lesz a város és már előre borítékolható, hogy köröket fog verni a szégyenteljes Pécsre, ami eléggé besült. Ennek egyik jele a tegnapi Mammút koncert, amelyre igen nagy volt az érdeklődés annak ellenére, hogy hétköznap volt.



A koncert a Tabacka Kulturfabrik nevezetű helyen volt nagyjából a város szívében. A hely gyakorlatilag egy hatalmas ház az alsó szinten a kocsmarésszel a felső szinten egy viszonylag nagy koncert teremmel. Amint megérkeztem rögtön ki is kértem a kofolámat és ismételten meg kellett állapítanom, hogy egy csapolt kofolánál nincsen jobb dolog a világon. A koncert nyólc órára volt kiírva, de abból kilenc óra lett. Előzenekar nem volt így szerencsére, vagy szerencsétlenségre a keverőpultból szóló béna Muse koppintással hangolódott a lassan gyülekező nép.



A Mammút-ról először vagy 2-3 évvel ezelőtt olvastam a Quart egyik cikkében kb. három sort és már akkor megtetszett a zenekar, igazi rajongóvá sose váltam, de kíváncsi voltam hogy festenek, mit produkálnak a tinik élőben.



A benyomás teljesen pozitív lett, egy óra alatt szépen ledarálták a bájos kis indie rock dalaikat, melyekből számomra nagyobb slágerek (Thorkell, Svefnsykt) sem maradtak ki szerencsére. A zenekaron amúgy némi illetődöttséget véltem felfedezni, hogy ennyi ember lejött rájuk. Az akadályt szerintem remekül vették és ahogy elnéztem a közönségnek is bejött a műsor, igaz nagy együtt éneklés, táncolás nem volt, de egy kellemes koncert élménnyel távozhatott az aki eljött. Ma este egyébként Pesten játszik a zenekar aki tud nézzen el és mesélje el, hogy mennyien voltak rájtuk itthon.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://goodbyeparis.blog.hu/api/trackback/id/tr542201854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pulykavirsli 2010.08.05. 22:10:29

Kedves Blog-író!

Idézet Tőled:
"...köröket fog verni a szégyenteljes Pécsre, ami eléggé besült..."

Már ne haragudj, de Te ezt honnan veszed, hogy besült? Voltál Pécsen az elmúlt hetekben, hónapokban?

Írod, hogy "Kassán az utóbbi időkben kezdenek elszaporodni a jobbnál jobb könnyűzenei programok" tehát a PROGRAMOK miatt mész valahová (ami teljesen normális) - jelen esetben Kassára.
Furcsa, mert Pécsen is egymást érik a fesztiválok, programok, kiállítások...

GoodBye Paris 2010.08.07. 08:47:10

Hello
a hozzászólásodban pont ott van, hogy miért gondolom, hogy besült az egész:
"elmúlt hetekben"
"fesztiválok" a malom völgyi fesztivál eddig is meg volt, május elején volt valami európai elnevezésű fesztivál, az meg gyakorlatilag a pécsi sörfesztivál lehetett, csak átkeresztelték. fesztiválokkal takarózni, amik eddig is voltak eléggé szánalmas. Kassán idén volt szimplán csak koncertek alkalmával, Agnostic Front, Sunny Day in Glasgow... lesz (egy héten belül) még Sepultura, Madball... ezeken a zenekarokon is lehet fogást találni, de a szlovákok biztos ügyesebben fogják csinálni, van egy olyan érzésem.
süti beállítások módosítása