HTML

GoodBye Paris

Minden apróságról, ami talán érdekes is lehet. DIY music blog since 2007

Friss topikok

  • GoodBye Paris: hehe. ahogy hallottam Pesten is az volt a recept, hogy a ráadás akár egy rendes koncert hosszúságá... (2016.07.31. 11:48) Goodbye Paris TV: Mudhoney, Snob és Nachthexen
  • GoodBye Paris: @stereomackó: ott a pont, bár ha a d megfordítod a tengelye körül 180 fokkal akkor b kapunk :)) (2015.08.29. 15:55) Elszakadás a B-től
  • KisPetiBaratja: Nagyon jó :) (2014.12.22. 22:40) Klip

Facebook

2011.01.01. 00:00 GoodBye Paris

2010 zárása

Na itt a vége az évnek! Filóztam, hogy legyen-e lista, de aztán végül csak lett. Hogy milyen is katt a továbbra és megtudod!

Albumok:

1. Disappears - Lux
2. The National - High Violet
3. Jaill - That's How We Burn
4. White Lung - It's the evil
5. Woven Bones - In and Out and Back Again
6. Beach Fossils - s/t
7. Matthew Melton - Still Misunderstood
8. Best Coast - Crazy For You
9. Wavves - King of the beach
10. Thunder Buffalo - s/t
11. Marnie Stern - s/t
12. Les Savy Fav - Root for Ruin
13. Young Offenders - Leader of the Followers
14. Wild Nothing - Gemini
15. Deftones - Diamond Eyes
16. Doomstar! - Rainbow Bloodsucker
17. Crystal Castles - s/t
18. The Soft Pack - s/t
19. Circle Pit- Bruise Constellation
20. Crocodiles - Sleep Forever
21. Male Bonding - Nothing Hurts
22. The Thermals - Personal Life
23. The Men - Immaculada
24. The Maine Coons - s/t
25. Darkthrone- Vosmidesijatye
26. Women - Public Strain
27. Dum Dum Girls - I Will Be

Ep, demo:
   
1. Son Skull - Birth scene reward
2. Young Adults - demo
3. Veronica Falls - Found Love in a Graveyard
4. Ninpulators - II.
5. Moon Duo - Catch as Catch Can
6. Southside Stranglers - Strangle You
7. Weed Hounds - Beach Bummed
8. Rákosi - II.
9. Piresian Beach - demo
10. Cerebral Ballzy ep


Idén sok bandát sikerült meglesni, kifejezett top-ok nincsenek mert mindegyik jó volt valamiért. Plusz, ha már sokról lusta voltam írni, akkor néhány szösszenet róluk.

Frost @ Egressy Béni Könyvtár, Kulturális és Sport Központ, Kazincbarcika:
Hatalmas fordított keresztek a színpadon, dobos 5 méteres magas pódiumon. A visszatért formáció nem volt túl erős, bár lehet csak az üres művház zavart meg.
Why? @ Teatar &TD, Zagreb: erről sikerült beszámolnom
The Black Heart Procession @ Linz: erről a koncertről sikerült beszámolnom, csak annyi, hogy 2011-ben megint jönnek Európába, jó lenne megint meglesni őket (hazai állomásban már nem is gondolkodom, úgyse lesz)

Primavera Sound fesztivál, Barcelona:
Sic Alps: kábulat, hogy eljutottam ide is,
Monotonix: lehet úgy is koncertet csinálni (nem is akármilyet), hogy a zenekar nem a színpadon van, hanem a nézőtéren:


Titus Andronicus: gyatra hangzás, gyenge koncert. Nem az ő napjuk volt ez.
The Smith Westerns: szakadt amcsi tinik a színpadon, kellemes meglepetés, mivel élőben sokkal jobbak mint lemezen.
Crocodiles: csinos dobos hölgy, fiatal Lou Reed a mikrofonnál. Az énekes mozgását tanítani kellene.
Superchunk: nem nagyon ismertem őket, de így is tetszett, annak ellenére, hogy az énekes hangját először szoknom kellett.
Pavement: már hulla voltam, rázott a hideg meg ilyenek, így csak ez maradt meg bennem.
Owen Pallett: kár, hogy kicsit lecsúsztuk az elejét, de így is meseszép volt, szerencsére volt a kedvenc számom is
Hope Sandoval & The Warm Inventions: a koromsötétben majdnem bevágtam a szunyát a székben tespedve.
Best Coast: a Best Coast-ot kurvára ki akartam hagyni, mert a Low-al volt egy időben, természetesen a Low koncertet beszoptam, mert kizavartak mindenkit a teremből Hope S. után és mire kiértem a bejáratnál már 5 km-es sor kígyózott, így kicsit savanyú volt nekem a Best Coast, a feldolgozás Wavves szám viszont egyből helyre rakott.
Ganglians: őket sikerül a legszarabbúl szóló Pitchfork színpadra tenni, de kész élmény volt őket látni így is. Nagyon lazák a srácok.
Les Savy Fav: (katarzis I.) a fesztivál legjobb bulija volt. A bokámat majdnem kitörtem, (konkrétan ezalatt a szám alatt történt az eset):



Tim Harrington majdnem lesmárolt. Volt minden móka, kacagás... Tim H. egy igazi mókamester.
Shellac: (katarzis II.): itt esküszöm a csontig hatoló riffek mentették meg a bokámat, hogy nem kellett a kórházban kikötni he-he. Minden másodperce tökéletes volt a koncertnek.
Pixies: 1 számot bírtam végignézni, aztán inkább elmentem shoppingolni. Gyenge volt az egész, pedig bírom a Pixies zenéjét.
Yeasayer: Az énekest nagyon idegesítették valamiért a színpad oldalán lévő Ray-Ban reklámok. Ez a punkoskodás nem állt neki jól. Ha igazi punk lett volna, akkor le kellett volna basznia a mikrofont és lemenni a színpadról... De szerencsére azért nem volt ilyen tökös legény és becsülettel lenyomták a koncertet, ami tökéletes zárása volt a napnak hajnali félnégy négy körül.
Thee Oh Sees: pont az utolsó számra értünk oda. Jó lett volna az egészet látni.
A Sunny Day in Glasgow: két számot bírtam, aztán, mentem helyezkedni Ganglians-ra. Plusz állni sem volt kedvem kétszeresére dagadt bokával.
Ganglians: (katarzis III.) egy park "közepén" a pálmafák alatt játszik a Ganglians, kell ennél több?

 

The Clean: szép nyári napfényes délután, sörözés, pizza evés a színpadon meg bájos kiwi pop szól, ennél sem kell több.
Nana Grizol: csalódás volt a koncertjük, valahogy a nagyszínpadon elvesztek, amit láttam előtte videókat róluk, azokon sokkal jobbnak tűntek.
Florence and The Machine: A hülye felvonaglása egyből elzavart a színpad elől.
The Drums: elég lapos volt, konkrétan majd bealudtam a koncertjükön. Csak az egyetlen slágerük ébresztett fel.
Matt & Kim: ha nem lett vona tropa a bokám, akkor végig táncoltam volna a koncertet, igazi energiabomba volt a koncertjük.
Dum Dum Girls: ez is a fos Pitchfork színpadon volt. De itt inkább még rátett, mint elvett a hangzásra a visszhang. A Dum Dum tinik csoda szépek voltak, én a vörösbe lettem szerelmes.
Mindent egybevéve, jó volt a fesztivál, de a hangzással nekem sokszor volt bajom, ami azért rá tudja nyomni a bélyegét a koncertekre. Aki jövőre megy az tervezzen ezzel, jah meg a sok Esztreját árúló arabbal Barcelona utcáin.

Mammút @ Kosice: erről a buliról sikerült beszámolni. Izland "szétrúgta" mindenki seggét.
Dum Dum Girls @ Wien: erről is sikerült beszámolni
Cloak/Dagger @ Budapest: nah ez atom koncert volt, még talán az első Kultiplex-es koncertet is verte. Ahogy olvastam a zenekarnak is bejött a koncert és remélem ezentúl kötelező állomásnak veszik Budapestet.


Shellac @ München: nah itt megint egy remek csontig hatoló riff masszásban vehettem részt a csurig megtelt klubban. Itt már valamivel oldottabb volt a hangulat, mint Barcelona-ban, Bob Weston egész sokat poénkodott és még néha Steve Albini is elengedett egy mosolyt. Semmi sztárság nem érződött rajtuk. Steve Albini gyakorlatilag egy rossz egyberészes melós ruhából bújt ki a koncert idejére, majd miután vége lett a koncertnek visszabújt és kedélyesen árulta a pólójukat.


The Pharmacy @ Kosice Moon Ride fesztivál: ez nagyon jó kis koncert volt, a végére egész jól megmozgatták a szakadt amcsik a népet. Remélhetőleg jönnek még erre, igazi buli zenekar.
Obits @ Budapest: még most sem hiszem, hogy láthattam ezt a zenekart. Szégyenszemre elég kevesn voltak (remélem az NMHH ezen is dolgozik már, hogy a következő Obits koncertnél elsülyedjen a hajó a hatalmas tömeg miatt!!!), de asszem így is élvezte a zenekar.
Davila 666 @ Budapest: a másik rejtély meg ez a Davilla 666 koncert volt az éven,  ők,? hogy? miért bukkantak fel Pesten? Biztos csak eltévedtek, nem hiszem el, hogy ez meg lett volna tervezve, és még a klubb is megtelt, a sör is folyt, le is izzadtunk. Ilyen Magyarországon nem történhet, csak álmodtam az egészet.
Prince Rama @ Kosice: lassan már többet járok a szomszédba koncertre. A Prince Rama kapcsán is hasonlóan csodálkozhatnék, mint az előbb tettem, de nem tudok, mert tudom, hogy a szlovák testvéreknél beindult valami. Kezdődött egy frankó rádióval, a többi meg jön vele szépen lassan, így kell csinálni.
Tokyo Sex Destruction @ Budapest: ez most gyenge koncert volt srácok. Kezdtek elpuhulni, igaz ez már régen elkezdődött, de csak most tapasztalhattam meg élőben.
Best Coast @ München: itt már teljesen a Bethany-ék zenéjére voltam hangolódva és nem is ért csalódás. A koncert tökéletes volt szinte az egész albumot eljátszották, sokat nem szarakodtak számok között sem. A télből rögtön nyár lett arra az 1 órára míg színpadon voltak. A buli remek zárása volt a 2010-es koncerteknek.

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://goodbyeparis.blog.hu/api/trackback/id/tr72539034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stereomackó 2011.01.01. 11:46:04

vicces, hogy miközben egy csomó koncerten "együtt" voltunk primaverán én azt hittem, hogy tökre máshol vagy :)))

amúgy meg pacsi, amiért beth legyőzte nathant- :)))

buék

GoodBye Paris 2011.01.01. 13:29:48

igen? amúgy én is azt gondoltam he-he

a wavves albumon azért van egy-két töltelék szám :-)

buék!

***
JEFF the brotherhood koncert két hét múlva szombaton Münchenben :-((, miért nem egy nappal előtte közlik be, köcsögök!

stereomackó 2011.01.02. 06:50:35

jaj ne, előtte egy nappal pedig a tennis játszik ugyanott.
süti beállítások módosítása